slika
   
slika slika slika
slika
   
slika slika slika
slika
   
slika slika slika
slika
 

Биоплод заштита биља

Како је овај наш крај претежно ослоњен на пољопривреду одлучили смо да једну страницу определимо за питања и проблеме који муче наше пољопривреднике. Из тог разлога у редовима испод моћи ћете да нађете корисне савете за вашу пољопривредну производњу.
 
slika slika slika

Актуелно у заштити ових дана

петак 2. март 2018. године

Веома ниске температуре ће сигурно утицати на овогодишње приносе коштичавог воћа, кајсија и брескви у првом реду. Што се тиче јабучастог воћа, како њихов развој цветних пупољака касни не очекују се значајне штете.

У погледу заштите од болести и штеточина ситуација је следећа. Код крушкине буве је дошло до полегања јаја у првој декади фебруара, али су највероватније ови мразеви допринели у значајној редукцији. Такође очекује се смањење напада оних болести које презимљују на гранама и пупољцима. Неопходно је након стабилизације временских прилика одмах извршити третман бакром а они произвођачи крушака који то нису одрадили пре ових падавина и третман заштите од крушкине буве. Препоруке средстава и коцентрације примена можете добити преко facebook странице Bioplod zaštita bilja.

У ратарству је неопходно извршити прихрану озимих култура и дренажу парцела, оводњавање, јер велике количине снега наглим отапањем стварају велику количину воде а земља нема могућности асимилације толике количине воде.